Een ouder gezin en familieweekend

Als een ouder gezin mee op familieweekend.

Goed Idee? Je ben niet zo lang geleden gescheiden en wordt nu uitgenodigd voor een familieweekend of familiereünie. Je puber kinderen wonen voornamelijk bij jou maar gaan ook regelmatig naar je ex partner. Je weet met die uitnodiging niet wat te doen. Meedoen als 1 ouder gezin of de boot af houden? In deze blog wat tips en overpeinzingen.

Deelnemen aan familieweekend van je ex partner

Stel, je hebt een een oudergezin, bent gescheiden maar bent nog goed bevriend met je ex partner. Je wordt door de familie van je ex met de kinderen uitgenodigd voor een familieweekend of familie reünie. Wat te doen? Wil je wel met je kids deelnemen? Ben je er emotioneel tegen bestand?

In één gebouw overnachten

Wil je wel in één gebouw overnachten en met zijn allen ontbijten, lunchen en dineren? Wil je wel met je ex op een familie foto? Met zijn allen familie spelletjes doen? Familie relaties zijn best ingewikkeld en zeker als je nog niet zo heel lang geleden gescheiden bent of uit elkaar gegaan.

familievilla buiten eten

Ingewikkeld

Indien je gescheiden bent en nog een goede relatie met je ex en schoonfamilie hebt, zou je zo een uitnodiging tot deelname aan zo een familieweekend kunnen accepteren. Maar het kan wel verwarrend zijn. Voor jou, je ex en zeker ook de kinderen. En als je ex alweer een nieuwe partner heeft met kinderen en die doen ook mee aan het familie uitje, wordt het helemaal ingewikkeld. Omdat de kinderen voorop moeten staan, zou je in ieder geval aan hen kunnen vragen wat zij ervan vinden. Pubers en tienerkinderen hebben al snel een eigen mening. Als zij zo’n familiereünie niet zien zitten is het duidelijk, het aanbod voor een familieweekend niet accepteren. Dat levert alleen maar problemen op.

Met ex overleggen

Vinden je kinderen het wel leuk om deel te nemen aan zo een familiefeest? En jij ziet het ook zitten? Dan is het zaak om voor je beslist te overleggen met je ex. Als die ook enthousiast is en zijn eventuele nieuwe partner ziet het ook zitten, is er witte rook en groen licht. Niet te vroeg juichen want als je ex een nieuw gezin met kinderen heeft, hebben die laatste ook wat in de melk te brokkelen en hun mening telt ook. Als er al een goed contact is tussen de kinderen van je ex en jouw kinderen, zullen er niet zo snel problemen opleveren, maar toch. Voorzichtigheid is geboden.

vakantie met grote groep familie

Tijdens familie uitje in één gebouw overnachten

Indien je een een ouder vakantie boekt, zal je meestal niet in één accommodatie overnachten. Dat is bij een familieweekend of reünie met familie meestal wel anders. Meestal wordt er voor een meerdaags familieweekend een grote groepsaccommodatie afgehuurd. En in 9 van de 10 gevallen op basis van zelfvoorziening. De meeste groepsaccommodaties voor familie weekenden zijn zo groot dat je niet op elkaars lip zit. Bij een familiereünie waarbij je ex en kinderen ook aanwezig zijn, zit je dus niet op elkaars lip. Je zult elkaar tijdens zo een weekendje weg echter vaak genoeg tegenkomen.

Wordt het familieweekend op een vakantiepark gevierd?

Familie uitjes met verblijf op een vakantiepark geeft wat lucht, want zo een park is groot en er is van alles te doen. En op vakantieparken vind je leuke familie groepsaccommodaties tot wel 30 á 32 personen. Maar ook op een park kom je elkaar vaak tegen. Zelfs als je in een groepsaccommodatie op een vakantiepark verblijft. In die zin, het is kiezen of delen. Een duidelijk Ja of Nee.