Met meerdere gezinnen op vakantie

Tips als je met meerdere gezinnen op vakantie wilt gaan.

Deze tips helpen je bij de voorbereiding als je met elkaar op vakantie wilt gaan. Een vakantie met meerdere gezinnen is super gezellig!

Met meerdere gezinnen op vakantie gaan binnen België of Nederland

Heb je het plan om met meerdere gezinnen op vakantie binnen Nederland of België te gaan. We hebben interessante tips voor je en ook bijvoorbeeld 2 of 3 vakantiehuizen naast elkaar. Je kunt ook een vakantiehuis voor 3 gezinnen huren of een groot vakantiehuis met bijvoorbeeld 6 slaapkamers en 6 badkamers boeken. Er zijn ook grote vakantiehuizen met 8 slaapkamers en 8 badkamers te huur. Ook als familieweekend accommodatie Nederland. Veel leesplezier.

Vakantiehuizen naast elkaar huren

Eén van de opties om met meerdere gezinnen op vakantie te kunnen gaan is 2 of 3 vakantiehuizen naast elkaar te huren. Je kunt bijvoorbeeld 2 of 3 huisjes naast elkaar huren bij Center Parcs, Landal Greenparks, Topparken of Roompot Vakantieparken. Natuurlijk moet het wel een beetje meezitten er 2 of 3 huisjes op zo een vakantiepark naast elkaar beschikbaar zijn. Als je op tijd dit type huisjes of bungalows reserveert zal het veel al wel lukken. Voor bijvoorbeeld een vakantie met 3 of 2 gezinnen in België of Nederland.

Groepsaccommodatie huren

Indien het niet lukt om meerdere huisjes naast elkaar te reserveren, is het best wel een goed idee om een groepsaccommodatie te huren. Stel dat jullie totaal met 18 personen zijn dan zou je een groepsaccommodatie 20 personen met 9 slaapkamers en 9 badkamers kunnen boeken. Er zijn grote groepsaccomodaties in Nederland die wel 12 of 14 slaapkamers en even zo veel badkamers hebben. Een groepsacccommodatie huren voor een vakantie Nederland of België met meerdere gezinnen is dus best wel een goed uitvoerbaar idee.

Vakantieboerderij voor meerdere gezinnen huren

Een andere tip voor een vakantie met 2, 3 of 4 gezinnen, is het huren van een vakantieboerderij. In de meeste gevallen zijn dit type familie- en vrienden accommodaties geheel vrijstaand, hebben ze binnen en buiten een zee aan ruimte en zijn ze uitermate geschikt voor een vakantie, midweek of lang weekend met een grote groep. Voor een goedkoop weekendje weg met meerdere gezinnen boek je bij voorkeur een vakantieboerderij Friesland of Groningen. Maar, opgelet, ook een vakantieboerderij Zuid-Limburg, Gelderland of Overijssel hoeft in het laagseizoen niet duur te zijn.

Ga goed voorbereid op reis

Zeker als je met meerdere gezinnen op reis gaat, is een goede voorbereiding een goede zaak. Denk niet alleen aan zaken zoals vervoer en eten en drinken maar ook aan documenten zoals Corona paspoort, mondkapjes, QR Code, rijbewijs en verzekeringspapieren. Een goed voorbereide groep heeft meer plezier tijdens de vakantie.

familieweekend grote groep

Samen eten of apart?

Het nadeel van 2 of 3 huisjes naast elkaar huren naar wel gezamenlijk optrekken is dat het als groep eten iets ingewikkelder is. Want geen enkele keuken of huiskamer is groot genoeg voor de groep. Het pleit daarom toch één groot vakantiehuis te huren. Maar dan wel met voldoende slaapkamers, 2 huiskamers en eventueel een ontspanningsruimte. En wat zeker leuk, een groot vakantiehuis met bar en buitenkeuken huren. Dat is echt een goed idee voor een vakantie of weekendje weg met meerder gezinnen, families of vrienden groepen. Als je een groot vakantiehuis of groepsaccommodatie op basis van zelfvoorziening heb geboekt, is hier vaak een goed ingerichte keuken beschikbaar.

Als er honden mee gaan op vakantie

Leuk als er huisdieren mee gaan maar een vakantie met meerdere gezinnen en hond zorgt wel voor extra “obstakels”. Zo moeten er grote vakantiehuizen gevonden worden waar huisdieren zijn toegestaan en moeten de honden goed met elkaar om kunnen gaan. Als de honden elkaar nog nooit hebben ontmoet, is het verstandig om eerst uit te zoeken of ze het met elkaar goed kunnen vinden. Ook is het raadzaam een groot vakantiehuis te boeken met omheinde tuin en bij voorkeur in de omgeving een groot honden uitlaat gebied. Verder is het raadzaam om speeltjes voor honden mee te nemen met vakantie.

Jacuzzi in je grote vakantiehuis?

Als je als groep besluit om toch één groot vakantiehuis af te huren, denk dan eens aan een groot vakantiehuis met jacuzzi. Zeker voor een paar dagen weg in de herfstvakantie of Kerstvakantie is een verblijf met meerdere families in een vakantiehuis met grote jacuzzi extra genieten.

Grote vakantiehuizen met zwembad

Met meerdere gezinnen op vakantie en volledig relaxen? Het is heerlijk om tijdens je vakantie met familie of vrienden in een groot vakantiehuis met zwembad te verblijven. En al helemaal als je dat grote vakantiehuis met zwembad niet met andere gasten hoeft te delen. Bij een groepsaccommodatie met privé zwembad zal je het zwembad in 9 van de 10 gevallen uitsluitend voor jullie gezelschap hebben. Heb je 2, 3 of 4 huisjes naast elkaar geboekt op een vakantiepark met zwembad dan zal je het zwembad en eventueel sauna met andere gasten van het park moeten delen. Het is overigens wel mogelijk om 3 huisjes met privé sauna op een vakantiepark met zwembad te huren. Dit waren de tips als je met meerdere gezinnen op vakantie wilt gaan en één of meerdere accommodaties wilt huren. Ook voor een vakantiehuis met 3 gezinnen.