Groepsaccommodatie Brabant of Limburg

Moeilijke keuze, een groepsaccommodatie in Brabant of Limburg huren?

Beide provincies, Noord-Brabant en Limburg, hebben hun charmes maar tegelijkertijd zijn de verschillen groot. In deze blog de voor- en nadelen van het vieren van een reünie, vriendenweekend of familieweekend Nederland in Noord-Brabant of Limburg en wat suggesties voor wat betref een aantal aantrekkelijke groepsaccommodaties. Met extra aandacht voor te huur zijnde groepsaccommodaties Zuid-Limburg.

landal zwemparadijs banner


Waarom kiezen voor huren groepsaccommodatie Noord-Brabant?

Brabant is met zijn grote en gezellige plaatsen Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Bergen op Zoom en Breda de plek voor een gezellige familievakantie of familiereünie. Met avonturenparken en sprookjesparken zoals De Efteling, De Bergen en het Klimavonturenbos in Tilburg is er genoeg te doen voor de hele familie. Daarnaast is het carnaval in Brabant een trekker voor families die van gezelligheid, een drankje en prachtige carnavalsoptochten houden. Een ideale provincie om een familie uitje te organiseren en een groepsaccommodatie Brabant te huren.


buiten eten met groep vrienden

Vakantiepark de Katjeskelder in Oosterhout, Brabant.

Nog een reden om een familie uitje in Brabant te vieren, is de aanwezigheid van het unieke Roompot familiepark De Katjeskelder in Oosterhout. Het is één van de mooiste en meest complete familievakantieparken van Noord-Brabant en misschien wel heel Nederland. Het fijne van dit vakantiepark in Brabant is dat kleine en grote familie groepen er een vakantiehuis of groepsaccommodatie kunnen huren. Zo is deze 8 persoons bungalow met 4 slaapkamers op de Katjeskelder te huur voor kleine groepen en kunnen hele grote familiegroepen deze 22 persoons groepsaccommodatie Brabant op de Katjeskelder huren. En daartussen in vind je er ook nog diverse andere accommodaties. Ook voor groepen van 13, 14, 15 of 16 personen.


wandeling in het bos

Waarom niet kiezen voor Brabant als locatie familie weekend Nederland?

Noord-Brabant heeft géén zee zoals bij Zeeland, of uitgestrekte bossen met grote biodiversiteit zoals in Drenthe of Overijssel. De bossen in Noord-Brabant worden vaak doorkruist door wegen en daarnaast vind je er vele kazernes en luchtmachtbasis. En de verwachting is dat het aantal militaire oefeningen in Noord-Brabant gaat toenemen. Dat kan een reden zijn om Noord-Brabant te mijden. Ook vind je in Brabant geen heuvels en mergelgrotten zoals in Limburg. En als laatste, in Brabant vind je veel varkensboerderijen. Niet voor iedereen even fijn. Vooral niet als de “schuren gelucht worden”.


Limburg heuvellandschap

Heerlijke Huisjes Groepsaccommodaties banner

Een groepsaccommodatie in Limburg huren.

Limburg en met name Zuid-Limburg is een meer geschikte locatie voor rustzoekers dan Noord-Brabant. Je vindt er minder pretparken en veel minder militaire kazernes. Daarnaast is Limburg bij uitstek een geschikte locatie voor wandelaars en fietsers en kunnen de liefhebbers van mergelgrotten hun hart ophalen. Wat groepsaccommodaties Limburg betreft, je kunt er nog unieke vakantieboerderijen huren en vakwerkhuizen. In Zuid-Limburg vind je steden en plaatsen zoals Valkenburg, Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. En om Maastricht kan je als unieke toeristenplaats natuurlijk ook niet heen. Er zijn voor de liefhebbers veel redenen om en weekendje weg met de familie in Limburg te boeken.


Bungalowpark Landsrade in Zuid-Limburg

Een extra reden om je familie uitje in Limburg te vieren, is de aanwezigheid van het familie bungalowpark Landsrade in Zuid-Limburg. Dit prachtig gelegen bungalowpark in Gulpen biedt iedere groep wat wils. Het is een gezellig park voor kleine en grote familie groepen. Zo kan je deze 8 persoons familiebungalow op park Landsrade huren maar is deze 15 persoons groepsaccommodatie Limburg ook een aanrader. Hele grote groepen huren deze 25 persoons groepsaccommodatie op bungalowpark Landsrade. Wist je overigens dat er een bierbrouwerij in Gulpen zit? Gulpener bier!


Bungalowpark Landsrade Zuid-Limburg in de heuvels

Waarom niet kiezen voor een groepsaccommodatie Limburg?

In Limburg en met name Zuid-Limburg, is het heuvelachtig. Niet ideaal voor ouderen en personen die slecht ter been zijn. De afstand kan ook een probleem zijn. Het is een eind rijden naar Limburg, zeker naar het uiterste zuiden en drielanden punt Vaals. Daarnaast, is Limburg wat minder geschikt voor mindervaliden vakanties en zeker vegetariërs en veganisten. Hoe zuidelijker je komt hoe minder vegetarische- en veganistische restaurants. Wat dat betref is het boeken van een groepsaccommodatie Noord-Holland, Utrecht of Zuid-Holland een beter idee. Daar is de kans ook veel groter een vegetarische vakantie of vegan groepsaccommodatie te kunnen boeken.


schelpen zoeken op het strand

Kiezen voor een groepsaccommodatie aan zee.

Wellicht dat je na het lezen van deze informatie over Noord-Brabant en Limburg toch een andere richting inslaat voor het organiseren van je familiereünie Nederland, je kiest voor het huren van een groepsaccommodatie Nederland aan zee. Je kunt dan bijvoorbeeld een groepsaccommodatie Zeeland huren of een groepsvilla aan zee in Noord-Holland of Zuid-Holland. En een groepsaccommodatie op de Waddeneilanden huren, is i het kader van een familie weekend aan zee ook niet verkeerd. Menig weekendje weg Nederland heeft daarbij de bestemming Texel, Ameland of Vlieland.


roompot groepen banner