vriendenweekend versus familieweekend

Verschillen vriendenweekend versus familieweekend.

Wat zijn de verschillen tussen een weekendje weg met vrienden en een familie weekend? Waarom hoort bij een vriendenweekend een ander type accommodatie? In deze blog en uitleg en wat tips. Ook voor een weekendje weg met familie, vrienden of collega’s naar een wintersport gebied.Een vriendenweekend organiseren is iets heel anders dan een weekendje met familieleden plannen.

Bij een vriendenweekend gaat het om de hechte vriendenband versterken

Vrienden weekenden zijn er vooral voor vrienden groepen die in hun jeugd een vriendschap hadden, inmiddels een gezin hebben gesticht en eens per jaar een feestje met oude vrienden willen vieren. Dit soort weekenden wordt ook wel mannen weekenden genoemd.
Het is leuk om via Facebook, Whats App en sociale media contacten met je jeugdvrienden te blijven onderhouden maar elkaar in het echt ontmoeten en samen verhalen en herinneringen ophalen is natuurlijk veel leuker. Vriendenweekenden kunnen zéér divers zijn. Je hebt vriendengroepen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar maar ook senioren vrienden groepen van 50 tot wel 70 jaar. Bij al deze weekenden staat één thema centraal en dat is “echte vriendschap”. Een echte vriend of vriendin hebben is onbetaalbaar en vriendschappen gaan soms hele levens mee. Lees deze familieweekend plannen tips.

Bij een familieweekend gaat het om herinneringen ophalen en gezelligheid.

Je familie zoekt je niet zelf uit maar vrienden wel. Als je kijkt naar de vergelijking vriendenweekend versus familieweekend is dit al het eerste grote verschil. Het kan best zijn dat je deel uit maakt van een familie waar het onderling niet botert en waarbij de levensopvattingen mijlen ver uit elkaar liggen. Een familieweekend organiseren betekent rekening houden met de grote verschillen. Verschillen in interesses, leeftijd, gezinssamenstelling en burgerlijke staat. Dat betekent ook dat je een familieweekend accommodatie moet huren waarin een ieder zich thuis voelt en uit de voeten kan. Zo een accommodatie moet geschikt zijn voor jong en oud, voldoende ruimte en privacy bieden en in een aantrekkelijke omgeving liggen. Zie de verschillen met een geschikte accommodatie voor een vriendenweekend of mannenweekend.

Waar moet een vakantiehuis voor een vriendengroep aan voldoen?

Een vriendengroep vakantiehuis moet vooral in de directe omgeving van een stad liggen. Verder is voldoende ruimte en een recreatiezaal met biljart, tafeltennistafel en zwembad een pré. Een groot vakantiehuis met een bar en biertap is een droom voor iedere mannen groep. Het gaat om het samen zijn. Eens per jaar de bloemetjes met je beste vrienden kunnen bijzetten is genieten. Op naar het volgende mannen weekend.

Boek hier een groot vakantiehuis met biljart of een vrienden vakantieverblijf met tafeltennistafel.

Met familie of vrienden een wintersport accommodatie boeken

Wat is er leuker dan met je familie, collega’s of vrienden een wintersport weekend te boeken. In het geval je in één accommodatie wilt overnachten en met een groep van meer dan 8 personen bent, raden we je aan een wintersport groepsaccommodatie direct aan de piste te huren en bij voorkeur met skipas. Je moet ( aanbeveling ) daarnaast een reisverzekering afsluiten met wintersport dekking. Hierbij maakt het niet uit of je als vrienden groep op reis gaat of als familie groep. Als we het over wintersport hebben en een vriendenweekend versus familieweekend zetten, zijn de verschillen niet zo groot. Wel is een belangrijk aandachtspunt de privacy, aantal slaapkamers, badkamers en toiletten. Bij een vriendenweekend hoeft zeker niet ieder persoon een aparte slaapkamer te hebben.