Relativeren tijdens familieweekend

Een familieweekend, ideaal moment om te relativeren

Het leven zit vol pieken en dalen. De druk staat er in onze Westerse maatschappij vaak vol op. Moeten presteren, aan je dagelijkse verplichtingen voldoen. Het is alles bij elkaar genomen heel wat. Tijd om tijdens jullie familieweekend of familiereünie te ontspannen en relativeren. Er zijn maar een paar zaken in het leven die echt wezenlijk en belangrijk zijn.

landal zwemparadijs banner

Niet alles draait om geld

Het lijkt wel of bijna alles een relatie heeft met geld maar gelukkig is dat niet zo. Een familieweekend organiseren kost wel heel wat geld maar dat is het dan ook. Een familieweekend met gelijkgestemden is bij uitstek geschikt om geldzaken eens los te laten en aandacht te besteden aan dat wat er werkelijk toe doet. Je gezin en familie. Relativeren tijdens je weekendje weg met familie. Bezinning.

groepen groepsaccommodaties banner

vakantie met grote groep familie

Alles draait om liefde en begrip

Lief hebben en liefde ontvangen. Als de tijd even stil staat, ervaar je alles anders. Je staat tijdens een familieweekend stil bij gebeurtenissen van jou en je familieleven en kunt gebeurtenissen beter relativeren. Heb je in onmin geleefd met een familielid? Misschien zelfs een vader, moeder, zus, broer of neefje en nichtje? Door te relativeren worden grote problemen kleiner en kunnen zaken uit het verleden worden opgelost.

roompot groepen banner

Familie spelletjes

Voel je weer kind en doe als volwassene mee aan een familie spel. Samen touwtje springen, een balspel doen, sjoelen of trampoline springen. Mens erger je niet, Ganzenbord. Hoe lang heb je die spelletjes niet gespeeld? Het is tijd om samen een spelletje te doen. Samen een spelletje doen maakt de lachspieren los. Zeker als je er niets van bakt en de kinderen een spelletje beter beheersen dan jij. De kinderen van nu zijn met veel dingen sneller en beter dan volwassenen. Tijdens een familieweekend ontdek je dat kleine kinderen snel groter worden en de tijd sneller gaat dan jij kunt bijhouden. De tijd vliegt, dat realiseer jij je nog beter tijdens die familiereünie of weekend weg met familie.

gezelschapsspel met familie

Naar de toekomst kijken

Het leven is te kort om te lang bij droevige of vervelende gebeurtenissen stil te staan. Samen met de familie eten, drinken, overnachten en avonturen beleven werkt helend en motiverend. Relativeer en leef het leven. Een familieweekend is het moment om de toekomst nieuwe adem te geven. De foto met kinderen en kleinkinderen betekent een glimlach voor nu en een schaterlach, herinnering en hoop voor later.
Je familie, soms te dichtbij, soms te ver. Maar o zo nodig.

Familiedag.

Ieder jaar een familieweekend vieren, is zeker bij een grote familie, een dure en tijdrovende zaak. En dat is niet alleen van toepassing voor het vinden van een geschikte familieweekend vakantiewoning, natuurhuisje of groepsaccommodatie. Je hoeft echt niet ieder jaar een familieweekend te vieren. Een familiedag organiseren, kost veel minder tijd en is ook niet zo duur. Een hele dag samen zijn met de familie, geeft ook iets extra’s. Gewoon doen en samen genieten.

center parcs familiekorting banner