familieweekend familieweekend accommodaties Inspiratie

Familieweekend boeken en coronacris

Kun je een familieweekend boeken met de coronacrisis?

Het is even geleden dat je zorgeloos een familieweekend kon boeken en en groot vakantiehuis of groepsaccommodatie huren. Door de zorgen en maartregelen rond het coronavirus kunnen groepen geen weekendje plannen of groepsactiviteiten organiseren. Maar wat is nu wijsheid?
Een last minute familieweekend accommodatie boeken of niet?

Het is nog steeds koffiedik kijken

Het lijkt erop dat het na de zomer 2021 weer mogelijk is om met groepen activiteiten te organiseren. Het houden van een vriendenweekend of familieweekend lijkt dan weer mogelijk. Zeker is dat echter niet. Als je een familieweekend accommodatie boekt voor eind 2021 lijkt er weer van alles mogelijk. Ook als je een groot vakantiehuis Nederland huurt. Huur deze echter alleen als je ook weer makkelijk kunt annuleren. De meeste verhuurders van grote vakantiehuizen hebben een coronaclausule waarbij je gratis of tegen beperkte kosten kunt annuleren. Annuleringsverzekeringen dekken in de regel geen gevolgen ( kosten ) van annuleren door COVID.

Familieweekend accommodatie boeken

Bij een familieweekend hoort een accommodatie om te overnachten. Zo een accommodatie huur je op basis van zelfvoorziening of catering. Op dit moment lijkt een groepsaccommodatie huren op basis van zelfvoorziening de beste optie. Als het familieweekend door de coronacrisis niet door kan gaan, is er geen man overboord. Je hoeft dan geen annuleringskosten catering te betalen. Boek dan wel een groot vakantiehuis of goepsaccommodatie met goed uitgeruste keuken waaronder een hete lucht over, vriezer, magnetron en professionele vaatwasser.