Familie vakantie met de hond

Tips voor de invulling van je familie vakantie met de hond.

Indien je met de familie een vakantiehuis met hond wilt huren voor het vieren van een familie vakantie, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Want lang niet in alle groepsaccommdaties en grote familie vakantiehuizen zijn huisdieren toegestaan. Daarbij komt dat het meenemen van huisdieren, in 9 van de 10 gevallen niet gratis is.

Familie accommodaties huisdieren toegestaan

Op deze website kan je vakantiehuizen huren vanaf 8 personen. Dat houdt in dat je voor een familieweekend of familievakantie 2 tot en met 7 personen, niet op deze site terecht kan. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd en hebben we ook websites voor honden vakanties met kleinere groepen:

Op deze 3 honden vakantie gerelateerde websites, kan je al vanaf 1 persoon een vakantiehuis met huisdier vinden.

fietsend meisje met hond in de natuur

Het aantal huisdieren dat toegestaan is.

Indien je voor je familie vakantie een geschikt vakantiehuis zoekt waar honden toegestaan zijn, is het nog de kunst de accommodatie in de juiste omgeving en met de meest geschikte faciliteiten te vinden. Zo is een omheinde tuin wel handig voor een vakantie met hond en is een bosrijke omgeving ook een voordeel. En natuurlijk kan je tijdens een familie vakantie aan zee ook veel plezier beleven aan de aanwezigheid van honden. Goed om te weten dat in deze grote familie vakantiehuizen tot 4 honden zijn toegestaan. Je kunt er dus ook een vakantie of weekendje weg met 1, 2 of 3 honden boeken. Ook voor bijvoorbeeld een wintersport vakantie Oostenrijk met 10 personen.

mindervalide man met kleinkinderen

Vakantieboerderij met de hond huren

Indien er één type familie accommodatie geschikt is voor een vakantie met de familie en hond, is het wel de vakantieboerderij. Een vakantieboerderij heeft doorgaans binnen en buiten voldoende ruimte en is ideaal voor een familie vakantie met de hond. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een appartement, heeft zo een recreatieboerderij een grote tuin en is er binnen ook volop ruimte. Wist je dat je een vakantieboerderij wel voor groepen tot 50 personen kunt huren en sommige van deze grote familie accommodaties een oppervlakte hebben van meer dan 400 vierkante meter?