De Hondsrug

Familieweekend Drenthe op De Hondsrug vieren.

Op zoek naar een unieke bestemming voor je familieweekend Nederland? Lees dan deze informatie over de Hondsrug Drenthe. Een uniek gebied in Groningen en Drenthe. Overnacht met de hele groep in een 20, 30, 40 of 50 persoons groepsaccommodatie Drenthe en geniet van de fantastische natuur, fijne buiten activiteiten en het samen zijn. Overnachten in een vakantieboerderij Drenthe of luxe groepsaccommodatie Hondsrug Drenthe, héél speciaal.

landal zwemparadijs banner


Overnachten met een grote groep op de Hondsrug

De Hondsrug in Drenthe behelst de plaatsen Anloo, Annen, Borger, Drouwen, Eext, Exloo, Gieten, Grolloo, Nieuw-Buinen, Rolde, Valthe en Valthermond. In deze groene en bosrijke omgeving kan je leuke en grote groepsaccommodaties Drenthe huren. Boek bijvoorbeeld deze 40 tot 48 persoons groepsaccommodatie in Annen of deze 20 persoons groepsaccommodatie in Norg.


Hunzepark huisjes aan het water

Hunzepark, ideale ligging, ligt naast het Hondsrug gebied

Om met een grote groep te overnachten in Drenthe, omgeving Hondsrug, kan je een particuliere groepsaccommodatie huren of kijken naar de mogelijkheden op een familie vakantiepark Drenthe. Het Hunzepark ligt aan de rand van het Hondsrug gebied en biedt je de mogelijkheid een goedkope groepsaccommodatie Drenthe te huren. Het is uniek dat je op dit familie park in Gasselternijveen een groepsaccommodatie Drenthe tot 40 personen kunt reserveren. Op de meeste vakantieparken Hondsrug zijn de groepsaccommodaties Drentje niet groter dan 16 of 20 personen.


De Hondsrug Drenthe: een reis terug in de tijd

Een uitgestrekt gebied waar de sporen van lang vervlogen tijden nog steeds zichtbaar zijn. Dat is de Hondsrug in Drenthe. Landschappelijk is het gebied zo bijzonder dat het de titel UNESCO Global Geopark draagt. Het bestaat uit een aantal prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Drentsche Aa en het geologische gebied Drouwenerzand. Bezoek dit unieke landschap van Nederland dat rijk is aan geschiedenis en laat het weidse landschap met monumentale boerderijen in stilte op je inwerken. En hoewel je die stilte ook echt zult vinden in Drenthe is er genoeg te beleven! Denk aan diverse outdoor activiteiten, een pad boven de grond en natuurlijk de dierentuin in Emmen!

hunebedden Drenthe

De Hondsrug: wat is er tijdens een familieweekend te doen?

Ben je op zoek naar een natuurgebied in Nederland dat zich bij uitstek leent als vakantieregio voor jong en oud? Dan zit je op de Hondsrug in Drenthe goed! Ontdek de natuurlijke schoonheid van het uitgestrekte park en let wel: wie op de Hondsrug is geweest, raakt verknocht aan dit mystieke landschap en wil beslist weer terug! Hieronder vertellen we jullie wat er in De Hondsrug te doen is en welke familie weekend activiteiten je zeker niet mag missen.


Boomkroonpad en Hondsrug

Verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied starten bij Buitencentrum Boomkroonpad. In dit bezoekerscentrum kun je ook terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spulletjes. Als je het bos vanuit een ander perspectief wilt zien, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad brengt je hoog tussen de boomtoppen. Het Boomkroonpad is een speciale wandelroute die onder de grond begint. Je maakt kennis met het leven tussen de wortels van de bomen. Daarna voert het pad je via trappen en bruggen tot 22 meter boven de grond, waar je tussen de boomtoppen loopt! Een bijzondere ervaring!


Hunebedden

Wist je dat de hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn? Deze eeuwenoude graven zijn gebouwd van rotsblokken die in de ijstijd naar Drenthe zijn gebracht. Elk hunebed heeft een nummer. Op de Hondsrug vind je vele hunebedden Welke heb jij al bezocht? Weet je het verschil tussen bijvoorbeeld een Hunebed, historische gedenkplaats of een grafheuvel.

roompot groepen banner

wandeling in het bos

Eko-Tours

Duurzaame activiteiten ondernemen? Beleef een uniek ‘groen’ avontuur met Eko-Tours Drenthe en verken de prachtige Hondsrug met elektrische, milieuvriendelijke voertuigen samen met je partner, je familie of je vrienden. Laat je rondleiden door een deskundige gids en bewonder de ongerepte natuur van Drenthe.

Klimpark Joytime

In de bossen bij het mooie dorp Grolloo vind je avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. Er is een strandpaviljoen waar het hele gezin kan zwemmen, maar ook heerlijke terrassen zijn aanwezig waar je lekker kunt eten en drinken. Joytime biedt verschillende outdoor activiteiten aan in het avonturenpark. Kies voor de klimwand, ga boogschieten of probeer de survivalbaan. Het park biedt je ook de mogelijkheid om met kano’s of stand-up paddle boards te varen of een vlot te bouwen. Om optimaal te genieten van de prachtige omgeving ga je te voet op pad met behulp van een GPS-apparaat of een kompas. Ook stelt Joytime je graag een mountainbike ter beschikking.


Ontdek de oeroude natuur van Drenthe en de Hondsrug

Geopark de Hondsrug omvat bossen, heide en beken die de zacht glooiende velden doorsnijden. De kleine dorpjes met oude boerderijen ademen nog steeds de sfeer van kleine boerengemeenschappen uit vroegere tijden. Houd je van een fietsvakantie of wandel je graag? Ontdek en beleef de volgende natuurgebieden! Ze behoren zeker tot de mooiste natuurgebieden en bossen van Drenthe.

oude boom en Hunebed

Dwingelderveld

Het Dwingelderveld leent zich perfect voor een wandelende ontdekkingstocht. Tientallen kilometers aan wandelpaden bieden verrassende uitzichten op heide, bos en heideplassen. Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten hebben veel wandelroutes van verschillende lengtes gemarkeerd en beschreven. Zie deze wandelroutes Drenthe. Er zijn ook twee mooie wandelingen voor bezoekers met beperkte mobiliteit. Sportievelingen genieten van een 23 kilometer lange joggingroute. In het noordelijke deel van het bosgebied bevinden zich talrijke opties voor prachtige wandelingen, langs gemarkeerde routes of gewoon geschikt voor op de bonnefooi. Wil je een korte wandeling maken? Wandel dan naar het hoogste punt van dit gebied voor een prachtig uitzicht over het Holtveen. Het startpunt van deze wandeling is het oriëntatiecentrum in Spier.


Drouwener Zand

Het Drouwenerzand was vroeger een onherbergzaam gebied dat bestond uit een uitgestrekte zandvlakte waar de wind meedogenloos waaide en het zand tegen je gezicht schuurde. Als je tegenwoordig het Drouwenerzand bezoekt hoef je niet bang te zijn voor striemende wind, maar kun je in alle rust de prachtige natuur bewonderen. Het Drouwenerzand is een stuifzandgebied langs de Hondsrug en is ontstaan door overdadige schapenbegrazing en plaggenwinning. Vervolgens ontwikkelde zich een sterke aanwas van jeneverbesstruiken, die in het noordelijke en oostelijke deel nog steeds te vinden zijn.

vakantieboerderij met paarden

Drentsche Aa

In het Nationaal Landschap Drentsche Aa zijn sporen te vinden van nederzettingen die meer dan 5000 jaar oud zijn. Geen enkel ander gebied in Nederland heeft zo’n rijk prehistorisch erfgoed. In Strubben-Kniphorstbosch, ten noorden van Anloo, liggen 20 wierden en talloze prehistorische grafheuvels. Dit is het eerste archeologische reservaat in Nederland. Herkenbare karrensporen, markeerstenen, de oudste Saksische boerderij en de kerken van Anloo en Rolde dateren uit de middeleeuwen. Wandelaars en fietsers zijn in Nationaal Landschap Drentsche Aa op de juiste plek. Er is een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden en rustige, deels onverharde paden. In deze omgeving kan je zeker ook een leuke vakantieboerderij Drenthe boeken.


Hondsrug Drenthe: plaatsen om tijdens familieweekend Drenthe te bezoeken

  • Assen Het stadscentrum van Assen wordt doorkruist door een schilderachtig kanaal en heeft sfeervolle pleintjes en geplaveide straten met veel winkels. Kunst en cultuur zijn hier goed vertegenwoordigd en ook het vele groen is kenmerkend voor de provinciehoofdstad. Ook buiten Assen is er veel groen. Enkele van de beste vakantieparken van Nederland liggen midden in de bossen, heidevelden en zandgebieden.
  • Coevorden Als je met kinderen naar Coevorden gaat, zijn er genoeg leuke dingen te doen. De vestingstad is in de loop van de geschiedenis steeds weer veroverd, verwoest en herbouwd. Dit verleden kun je ontdekken en bekijken in het Stedelijk Museum van Coevorden.
    Het is ook leuk om naar het themapark Plopsa Indoor Coevorden te gaan. Er zijn kindvriendelijke attracties voor gezinnen met kinderen tot 6 jaar. Er is een enorme berg in het buitengedeelte van Plopsa Indoor en in het Bumba theater vind je de mooiste binnenspeeltuin van Nederland en Piet Piraat heet je welkom op zijn boot!
  • Emmen Het bekendste uitstapje in Emmen is Wildlands, de grote dierentuin en een van de mooiste uitstapjes in Nederland met kinderen. Wildlands bestaat uit drie themagebieden. Het leuke aan de gebieden is dat er voor kinderen onderweg van alles te doen is. Een pad leidt langs speeltuinen en een hoog touwenparcours. Natuurlijk zijn er ook veel.


center parcs familiekorting banner