familiedag familieweekend Inspiratie

Vakantiehuis aan het Veerse Meer

Een vakantiehuis aan het water huren voor je familieweekend?

Het Veerse Meer, leuk voor een familie uitje.
Een familiedag aan het water vieren?? Lees meer over de mogelijkheden aan en rond het Veerse Meer voor een familiegroep.

Hoe is het Veerse Meer ontstaan?

Het Veerse Meer is gelegen in de provincie Zeeland en ontstond in het kader van de Deltawerken. Het gebied ligt in Beveland en kent een lengte van ruim 22 kilometer. In de zomermaanden is het waterpeil hoog, terwijl het in de wintermaanden juist laag wordt gehouden. Het zoutwatermeer is bij uitstek geschikt voor recreanten. Je kan in het natuurgebied dan ook geweldig zeilen en zelfs sportduiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een hengeltje uit te gooien of te gaan surfen. Sportvissers opgelet, want elk jaar worden er duizenden forellen uitgezet in het meer. Er is voor de liefhebbers zelfs een kabelskibaan aangelegd. Er varen in drukke periodes op het Veerse Meer ook meer honderden bootjes.

Vakantiehuis aan het Veerse Meer voor weekend met familie

Het Veerse Meer is zeer geschikt voor groepen vakantiegangers. Je kunt er een groot vakantiehuis aan het water huren. En al helemaal voor een weekendje weg met familie met 8, 12, 14 of 20 personen. Er zijn namelijk vele mooie en grote vakantiehuizen beschikbaar in het gebied. Een familie vakantiehuis aan het water is natuurlijk ideaal. Je kunt iedere dag genieten van een indrukwekkend uitzicht over het water en allerlei prachtige vogels spotten. De meeste vakantiehuizen aan het water bij het Veerse Meer beschikken over een eigen aanlegsteiger, waardoor je eenvoudig het water op kan gaan met een eigen bootje. Daarnaast is het Noordzeestrand ook gemakkelijk te bereiken, wat perfect is voor gezinnen met kinderen. Vind hier een vakantiehuis met aanlegsteiger ( ook elders in Nederland )

heerlijk zeilen veerse meer

Grote vakantiehuizen Veerse Meer 4 tot 18 personen

Er zijn vakantieaccommodaties beschikbaar voor twee personen, vier personen, zes, 12 en 18 personen. Vanzelfsprekend kan je ook een groepsaccommodatie boeken voor een familievakantie of een uitje met een vriendengroep. Alle vakantiehuisjes aan het water hebben één ding gemeen, de locatie, het Veerse Meer, is waanzinnig! Als je een groot vakantiehuis aan het Veerse Meer wilt huren, raden wij je aan om minimaal 6 maanden voor je familie uitje te reserveren.

Wat kost een vakantiehuis aan het Veerse Meer?

In de omgeving van het Veerse Meer zijn allerlei soorten grote vakantiehuizen en familie villa’s te vinden. Je kunt kiezen voor een groot vakantiehuis op een park, welke meestal vrijstaand zijn en beschikken over moderne faciliteiten. Daarnaast kan je vaak ook profiteren van alle extra voorzieningen die het park te bieden heeft. Er worden ook villa’s aangeboden voor grote groepen. De luxe villa’s beschikken over een aanlegsteiger, een moderne keuken en meerdere badkamers. Je kan soms ook gaan genieten van een eigen sauna en een whirlpool. Een groot deel van de vakantiewoningen zijn ook geschikt voor reizigers die een huisdier willen meenemen op vakantie. Check dit overigens wel altijd even voordat je een huisje boekt.

roeiboot met gezin

Groot vakantiehuis met privé zwembad en sauna

De prijs van een vakantiehuis aan het Veerse Meer hangt af van de periode waarin je reist, maar ook wat voor een soort huisje je kiest. Je kan bijvoorbeeld een klein vakantiehuis boeken voor maximaal vier personen of een luxe villa voor 12 of 18 personen. Een groot vakantiehuis met privé zwembad en sauna is natuurlijk wat duurder. In de zomerperiode zijn de prijzen vaak wat hoger dan in de winterperiode. De uitzondering is als je een familieweekend met Kerstmis in Zeeland wilt vieren. De prijzen om een familieweekend accommodatie Zeeland te huren met Kerstmis en Oud en Nieuw zijn fors. Je bent als familie goedkoper uit als je in mei, oktober of november je familieweekend viert.

Schotsman Watersport Centrum bij het Veerse Meer

Liefhebbers van watersporten kunnen terecht bij het Schotsman Watersport Centrum in Kamperland. Het centrum biedt enkel en alleen vermaak. Je kan namelijk gaan waterskiën op de kabelbanen of een bezoekje brengen aan het grote waterpark. In het restaurant is het mogelijk om een hapje en een drankje te bestellen. Wij raden je aan om plaats te nemen op het terras met uitzicht over het natuurgebied. Parkeren is trouwens helemaal gratis bij het Schotsman Watersport Centrum. In de omgeving van het centrum kan je ook een wandelroute afleggen of op ontdekkingstocht gaan op een mountainbike. In de omgeving van het Veerse Meer kan je een huisje op een vakantiepark aan een viswater huren.

Uitje naar Middelburg

De stad Middelburg telt ruim 42.000 inwoners en is dan ook de hoofdstad van de provincie Zeeland. Je kunt eenvoudig met de auto naar de stad reizen voor een leuk dagje uit. Middelburg staat bekend om zijn historische binnenstad, gezellige centrum en gotische gewelven. Vergeet ook zeker niet om eens de echte Zeeuwse Bolus te proberen, want dat mag niet ontbreken op jouw familie vakantie in Zeeland. Middelburg speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van ons land. Je kunt een rondvaart maken door de stad en diverse oude VOC-panden bewonderen.

Familieweekend Zeeland met hoog cultuurgehalte

Cultuurliefhebbers krijgen de kans om diverse musea te bezoeken. In de oude Vleeshal staat een vaste tentoonstelling met moderne kunst. Een andere aanrader is het Zeeuw Museum, waar tienduizenden lokale kunstwerken te zien zijn. Vooral het pand waarin het museum is gevestigd straalt veel allure uit. Ga je met de kinderen naar een museum, dan is een bezoekje aan het Chocolade Museum wel echt een goede keuze.
Een familieweekend Zeeland boeken, is zeker een goed idee. Je vindt hier cultuur, natuur en vele watersportmogelijkheden.
Ook voor een familiedag Zeeland.

Mindervalide vakantiehuis Zeeland huren?

Als je het familieweekend aan zee wilt vieren en kiest voor Zeeland, hebben we goed nieuws. Het is ook mogelijk een mindervalide vakantiehuis Zeeland met een groep te boeken. Vind hier een mindervalide vakantiehuis Zeeland.