familieweekend accommodaties Inspiratie

Belgische Ardennen

Belgische Ardennen, ideaal voor weekendje weg met familie of vrienden.

Waarom de Belgische Ardennen zo aangenaam zijn. Wanneer je van kamperen of een actieve vakantie houdt en je omringd wilt zijn door heuvels en bergen dan zijn de Belgische Ardennen zeker wel wat. De Ardennen liggen in de hoogstgelegen regio van België. Hier kan je veel bergen vinden tot een hoogte van 500 meter. Via de site kan je grote vakantiehuizen Ardennen huren. Ook een groot vakantiehuis Ardennen met binnenzwembad.

Binnen een paar uur autorijden ben in in de Ardennen België

Het is maar een paar uur rijden vanaf Nederland. En dan bevind je je in een paradijs van bossen, heuvels, en rivieren waar je ook nog eens veel culturele en sportieve mogelijkheden hebt. Als we over de Ardennen spreken, hebben we het over de Belgische Ardennen of Luxemburgse Ardennen. Een familieweekend Ardennen kan in België of Luxemburg zijn.

Ligging van De Belgische Ardennen

België is onderverdeeld in de drie delen Vlaanderen, Wallonië en het Brussels hoofdstedelijk Gewest. De Ardennen nemen een groot deel in beslag van Wallonië. Het is natuurlijk ook een bosrijk Laaggebergte. De Nederlanders gaan erg graag naar de Ardennen dit heeft te maken met de prachtige landschappen met bossen, veel riviertjes en dorpen.

Familieweekend Ardennen

Als toerist kan je hier veel ontdekken. In de Belgische Ardennen kunnen natuurliefhebbers, sportieve mensen, cultuurzoekers of de mensen die rust zoeken hier zeker hun hart op halen. De rijke geschiedenis die de Ardennen hebben is tot op de dag van vandaag nog goed te zien door de kastelen, kloosters en ruïnes. De tweede wereldoorlog in 1944-1945 heeft er ook voor gezorgd dat de Ardennen daar bekend door zijn. Hier vond het Ardennenoffensief plaats en kan je meer informatie over vinden in de verschillende musea.

Grote vakantiehuizen in de Ardennen

Voor een vakantie met familie of vrienden, heb je de keuze om te overnachten in grote vakantiehuizen Ardennen.
Als je in de zomervakantie met familie of vrienden erop uit gaat, is het aangenaam een groot vakantiehuis Ardennen met privé zwembad te huren. Het liefst een vakantiehuis of villa met zwembad en sauna. Dan heb je nog meer mogelijkheden te relaxen. Hier vind je grote vakantiehuizen Ardennen met zwembad

Familie eten in de tuin Ardennen Voor elk familieweekend het juiste vakantiehuis in de Ardennen

Of je nu een groot vakantiehuis voor 16 personen zoekt, een groot vakantiehuis voor 22 personen of een groepsaccommodatie voor 30 of 40 personen. In de Ardennen vindt iedere familie- of vriendengroep de juiste accommodatie. Ook een groot vakantiehuis met tennisbaan.

Wat kun je doen in de Belgische Ardennen?

De Ardennen hebben zich ook op culinair vlak op de kaart gezet. Zo kan je de heerlijkste gerookte ham vinden, worsten, eendenlever maar ook Belgisch trappistenbier. Wanneer je in de Ardennen wilt verblijven heb je een hele ruime keuze aan accommodaties. De hotels en vakantiehuizen zijn populair maar je kunt ook verblijven op een camping. Ook is het mogelijk om een actieve vakantie of intensieve survival weekend te kiezen. De verschillende regio’s van de Belgische Ardennen hebben veel culturele en culinaire gebieden maar ook het verschillende natuurschoon en de charmante stadjes en dorpen zijn de moeite waard.

De Ardennen zijn verdeeld in 18 streken.

Van elke streek kan je een beschrijving lezen en wat de bezienswaardigheden van de streek zijn, welke dorpen en steden je kunt bezoeken, en wat het natuurschoon is en welke museum je zeker niet mag missen. Maar ook wat de recreatiemogelijkheden zijn en wat er allemaal op culinair gebied te vinden is.

groep vrienden gezellig samen

Op vakantie in de Belgische Ardennen

Wanneer je met kinderen, familie of vrienden een leuke vakantie wilt dan zijn de Belgische Ardennen een uitstekende bestemming. Het voelt niet eens ver rijden om er te komen en doordat je in een heuvelachtig landschap bent voelt het als buitenland. Je kunt elk gezinslid meenemen, zelfs de hond en opa en oma omdat er genoeg accommodaties zijn voor het complete gezin. Juist hier kan je samen met je viervoeter heerlijk genieten. Er zijn de nodige accommodaties waar jouw viervoeter meer dan welkom is.

Ideaal voor een vakantie met het gezin

Omdat de Belgische Ardennen echt gericht zijn op gezinnen is het zelfs erg geschikt om als ouders met een baby of peuter de eerste keer samen weg te gaan. Doordat er heel erg veel kastelen zijn die je met het gehele gezin kan bezoeken ga je met elkaar heel erg veel verhalen horen die ieder kind leuk en interessant vindt. Bij enkele kastelen zijn zelfs activiteiten die voor de kinderen erg leuk zijn om aan mee te doen. Zo is er roofvogel shows, schattenjacht, kinderen kunnen zich verkleden als ridder of prinses, middeleeuwse festivals en fakkeltochten. Verder zijn er grotten, attractieparken, speeltuinen, musea waar de kinderen ook van alles kunnen beleven, fietsen, wandelen, zwemmen en kajakken.

Kamperen in de Ardennen

Ook het kamperen is een hele mooie aanrader. Je kunt er knusse kampeerterreinen vinden maar ook campings met alles erop en eraan. Het is juist aangenaam omdat je kunt fietsen, wandelen, smullen en bewonderen in de omgeving. Natuurlijk zijn er de campings waar de faciliteiten goed geregeld zijn maar er zijn ook charme campings die gericht zijn op de rust en de natuur.

Er op uit in de Ardennen

Wanneer je in de Belgische Ardennen bent nodigt de natuur je uit om een heerlijke wandeling te maken. Er is een uitgebreid aanbod aan wandelroutes waardoor je uren kan lopen over heuvels, door bossen, over rotsformaties en langs heel veel waterbeken. Bij de start of eind punt van je wandeling ervaar je het Belgische leven in de stadjes of dorpen. Het fietsen in de Belgische Ardennen is alleen maar genieten met de schilderachtige plaatsjes en idyllische landschappen tot en met de culinaire hoogstandjes.

Of je nu op je eigen fiets gaat of met de racefiets of mountainbike. Je kunt beklimmingen vinden in alle vormen en maten, kort of steil. Vervelen ga je zeker niet gauw doen of je nu een wandeling- of fietstocht gaat maken. Ook worden er Outdoor, survival en adventures georganiseerd in de Ardennen. Dit is natuurlijk ook allemaal in grote groepen te volgen maar ook in wat kleinere groepen voor een enkele dag of meerdere dagen. Deze actieve ondernemingen staan allemaal in het teken van survival, teambuilding, gezelligheid, groepsprestatie en het omgaan met elkaar. Uiteraard staat de veiligheid hoog in het vaandel. Enkele activiteiten zijn: mountainbiken, boog- en buksschieten, Dropping, kajakken, klimmen en abseilen en nog veel meer.

Omdat je natuurlijk graag wat tips zoekt die je kunt ondernemen in de Ardennen zullen we er een aantal geven:

Fietsen en wandelen

Op de Ravel paden van de Ardennen worden de fietsers en wandelaars gelukkig. De Ravel (trage wegen met niet gemotoriseerd verkeer) heeft meer dan 1300 kilometer aan oude jaagpaden en treinbeddingen. Deze wegen zijn juist geschikt voor wandelaars, fietsers, ruiters en mensen met beperkte mobiliteit. Voor al die routes zijn er kaarten gemaakt.

Kasteel van bouillon

In de golvende Ardennen komen de kastelen, burchten en ruïnes goed tot hun recht. Kasteel van Bouillon is een overblijfsel van het Waalse feodale tijdperk. Het middeleeuwse kasteel ligt boven het stadje Bouillon. Hier is een uitzicht op rivier de Semois. Het kasteel is wel het hele jaar open maar de openingstijden moeten goed in de gaten gehouden worden.