Familieweekend New York

Familieweekend New York, leuk idee voor familie uitje

Sinds kort is het weer toegestaan om naar de Verenigde Staten af te reizen. Een ideaal moment om een citytrip New York te boeken. Natuurlijk niet voor 2 of 3 dagen want dat is te kort om alle hoogtepunten New York te zien. Een 5 daagse stedentrip New York zou ideaal zijn. Als dat praktisch en financieel haalbaar is, zou dat wel eens het mooiste familieweekend ooit kunnen worden.

Waarom een familieweekend New York boeken?

Als je jaar in en jaar uit een groot vakantiehuis Nederland met zwembad en sauna hebt geboekt, wil je misschien wel eens iets anders. Iets onvergetelijks, iets cultureels, opwindend en spannends. New York City is een stad op zich waar veel te beleven valt. En je stedentrip met de hele familie begint al met de voorpret. Wat gaan jullie allemaal zien en beleven? En wat ga je in die 5 dagen allemaal bezichtigen? Ga je het Vrijheidsbeeld en Central Park zien? Genieten in Broadway of Rooseveld Island? Er zijn tientallen interessante opties. Van Broadway voorstellingen tot het Strawberry Fields Monument ter ere van John Lennon.

Veel rookvrije zones in New York

New York heeft de gezondheid van haar inwoners en bezoekers hoog in het vaandel staan. Er zijn sinds 1987 strenge regels voor het roken in het openbaar en bijvoorbeeld in restaurants en theaters. Je kunt nu eindelijk eens uit eten in een restaurant wat echt rookvrij is. Is éen van de familieleden allergisch voor bijvoorbeeld gluten of lactose? Geen nood. In bijna alle restaurants in New York vind je restaurants waar je kunt genieten van glutenvrije en lactose vrije maaltijden. Ook vind je er veel restaurants met vegetarische en veganistische opties. Uit eten tijdens je stedentrip New York betekent genieten van internationale keukens en heerlijke, gezonde maaltijden.

Overnachten in New York City

New York City is heel groot. Ofschoon er overal goede verbinden via de metro zijn, is het toch zaak om een hotel uit te zoeken welke in de omgeving ligt van de bezienswaardigheden New York die je wilt bezoeken. Het kan overigens geen kwaad om een hotel in de directe omgeving van de metro te boeken. Verder is het raadzaam om een hotel New York met familiekamers te boeken. Je kunt als je de vliegtickets voor je citytrip New York boekt, ook direct de hotelkamers boeken. Voor een familieweekend New York kan het verstandig zijn een gespecialiseerd reisbureau je vliegtickets New York, transfers en hotels te boeken. Zo een reisbureau kan dan een groepsreis New York op maat samenstellen.

Heb je voor een 5 daagse citytrip New York een visum nodig?

Indien je korter dan 90 dagen in New York verblijft, heb je geen visum nodig. Wel ben je minimaal 3 dagen voor vertrek een ESTA reistoestemming aan te vragen. Hier vind je alle informatie over die ESTA reistoestemming. Alles kan ONLINE aangevraagd worden en ook in het Nederlands. Betaling van de verschuldigde kosten kan via creditcard of PayPal. Het is één van de zaken die je voor alle familieleden geregeld moet hebben. Ieder familielid moet deze ESTA toestemming invullen en toestemming krijgen naar New York af te reizen.
Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die je kunnen helpen met deze toestemming aanvragen.

Stedentrip New York en COVID

De regels en voorwaarden om naar een bepaald land af te reizen in verband met COVID veranderen voortdurend. Het is belangrijk om dit regelmatig te checken en ervoor te zorgen dat alle familieleden gevaccineerd en getest zijn. Kijk voor de laatste informatie naar de reisadviezen van de Nederlandse Overheid. Die zijn niet alleen van toepassing buiten Europa. Ook als je een familieweekend Nederland of België hebt georganiseerd, is het belangrijk om de reisadviezen van de overheid in de gaten te houden. Daar vind je ook informatie over WHO goedgekeurde COVID 19 vaccins. Een familieweekend New York organiseren is te doen. Zorgvuldigheid en waakzaamheid gelden zeker in deze tijd waarbij reizen naar het buitenland soms beperkt of bemoeilijk wordt.