Een familieweekend is géén mannenweekend

Een familieweekend is géén mannenweekend, als dat maar duidelijk is.

Je familieweekend door de mannen laten organiseren? Niet doen. Gewoon, omdat een familieweekend of familiedag géén mannenweekend is. Mannen kunnen prima biljarten en een biertje drinken. Maar een familie uitje organiseren? Of is deze stelling te simpel?

trampoline kinderen plezier

Kunnen mannen géén familieweekend organiseren?

Natuurlijk kunnen de mannen van de families ook een familieweekend organiseren maar vrouwen zijn daar over het algemeen beter in. Waarom? Omdat mannen een groot belang hechten aan mannen zaken en misschien wel een vakantiehuis met biljart, tafeltennistafel en biertap belangijker vinden dan een kindvriendelijk vakantiehuis met zwembad en speelgelegenheid voor kinderen. Mannen zijn nu eenmaal mannen en zijn meestal mindere goed in het organiseren van familie dagen, spelletjes en activiteiten. Kortom, en familieweekend is géén mannenweekend en mannen kunnen zeker wel wat goede tips gebruiken voor het organiseren van een familieweekend. Zeker ook al omdat de meeste mannen een vakantiehuis met biljart belangrijker vinden dan een vakantiehuis met zandbak of trampoline.

Boerderij ARD1065 - België - Belgisch-Luxemburg - 32 personen bar biljart

Gun de mannen hun mannenweekend

Streef je ernaar om eens per jaar een familie weekend te organiseren? Goed idee. Maar gun de mannen ook één keer per jaar hum mannenweekend. Mannen en vrienden groepen hebben nu eenmaal een bijzonder band me elkaar en een goede vriendschap mag best gevierd worden. Voor families en familie groepen is een familie weekend of familie dag wellicht het hoogtepunt van het jaar. Voor mannen ongetwijfeld het moment dat ze voor de eerste keer tijdens hun mannenweekend aan de bar met bier tap aanschuiven en een proost uitbrengen. Het biljarten kan met een biertje in de hand beginnen.\