familieweekend Inspiratie

Watervilla voor je familieweekend huren

Het is nu de tijd om een watervilla voor je familieweekend te boeken.

Het is moeilijk om in deze tijd van het coronavirus een familieweekend in te plannen. Je moet 1,5 meter afstand houden van elkaar en dat maakt het organiseren van een familiedag of weekend moeilijker dan normaal. Het huren van een watervilla kan een goede oplossing zijn. Watervillas zijn in de regel geheel vrijstaand en liggen direct aan een meer of plas. Je hebt op het water in een boot of sloep volop de ruimte. Je kunt luxe watervillas huren voor groepen tot wel 30 personen.

In welke provincie een watervilla huren?

Voor een familieweekend aan het water wijk je uit naar Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Overijssel of Flevoland. Hier vind je ook vakantieparken met jachthaven. Maar de mooiste watervilla’s vind je aan de Friese Meren. Met name aan het Tjeukemeer en Sneekeermeer vind je familieweekend accommodaties aan het water. Er zijn ook watervillas Friesland te huur voor groepen van 20 a 24 personen. Luxe villa’s met privé sauna en soms een eigen zwembad.

Boot of sloep huren tijdens je familieweekend op het water

Het allerleukste is het natuurlijk als je met je familie met een boot de meren in de omgeving van je familie weekend accommodatie in Friesland of elders in Nederland kunt verkennen. Er zijn villas vakantieparken met boot of sloepverhuur. Als je een familieweekend met bijvoorbeeld 14 personen voert, kunnen ze wel in één grote sloep of elektrische fluisterboot,. Bij een groep van meer dan 14 personen, kan je 2 of 3 boten huren. Dat is ook van toepassing als je tijdens je familieweekend gaat zeilen of surfen. Je kunt meerdere boten, zeilboten of surfplanken huren. Hier vind je watervillas vakantieparken met bootverhuur.

Voor huren grote boot misschien vaarbewijs nodig

Als je een grote motorboot of jacht wilt huren, heb je mogelijk een klein of groot vaarbewijs nodig. Informeer daarom altijd onder de familieleden o er iemand in het bezit is van een vaarbewijs. Dat kan je bij een dergelijke familieweekend goed van pas komen. Als je een watervilla huurt voor een grote groep kan je natuurlijk ook een boot met stuurman bestellen. Dan weet je zeker dat het goed zit. Hulp nodig bij het vinden van een geschikte villa aan het water? Maak gebruik van onze gratis zoekservice.