familieweekend familieweekend accommodaties Inspiratie

Familieweekend boeken en Coronavirus

Het is paniek in de reiswereld vanwege het Coronavirus.

Landen sluiten hun grenzen, reisorganisaties schrappen vluchten en boekingen voor de maand maart 2020 worden geannuleerd. Schappen in de supermarkten worden leeg gehaald en mensen zijn aan het hamsteren geslagen. Geen fijne tijd om aan een familieweekend te denken maar tegelijkertijd een ideaal moment.

Nu veel winkels en restaurants gesloten zijn en veel mensen vanuit huis werken, is er voldoende tijd om een volgende familieweekend te plannen. Daarom wat familieweekend tips.

Het coronavirus is tijdelijk

De kans is groot dat de paniek en problemen rond het coronavirus over enkele weken of maanden voorbij zijn. Landen nemen tal van maatregelen om het wereldwijde virus in te dammen. Als je nu een familieweekend gaat plannen dat pas over een 6 tot 10 maanden gehouden wordt, is de kans heel groot dat je geen last van de problemen rond het cornavirus zult ondervinden.

Een geschikte familieweekend accommodatie vinden

De accommodatie bepaalt in feite je mogelijkheden. Als je een grote groepsaccommodatie met professionele keuken huurt bijvoorbeeld kan je een familieweekend op basis van zelfvoorziening vieren. Is er geen goede keuken dan ben je aangewezen op restaurants of catering.

Familieweekend boeken en Coronavirus

Als er een tuin met speeltoestellen is voor de kinderen maakt dat een weekend met de familie zeker ook aangenamer. Met andere woorden, de faciliteiten van de accommodatie en mogelijkheden in de omgeving bepalen mede het succes van je familieweekend.

lastminute groepsverblijf

Een familieweekend aan zee is altijd een succes

Of je nu nu een groot vakantiehuis aan zee huurt met privé zwembad of een appartement met ligbad, een vakantie aan zee spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Kijk eens naar de mogelijkheden een familieweekend aan de Zeeuwse Kust te vieren en een weekend aan zee in België. Normandië en Bretagne zijn goede alternatieven als je een familieweekend aan zee in Frankrijk wilt vieren.

Familieweekend Ardennen, ook altijd goed.

Zoals een familieweekend Zeeland altijd midden in de roos is, is een familieweekend Ardennen dat ook. Zeker als er kinderen mee gaan in de leeftijd van 12 tot 21 jaar zijn de Ardennen een ideaal decor voor een actieve familie vakantie. En voor diegenen die van paardrijden houden, ook voor een weekend met je paard is het een ideaal gebied. De kunst is alleen een chalet of vakantieboerderij Ardennen met paardenstalling en weidegang te vinden.