Origineel familieweekend

Een origineel familieweekend organiseren, hoe doe je dat?

5 tips voor een onvergetelijk en origineel familieweekend.

Wat is origineel?

Indien het jullie eerste weekendje weg met de familie is, is bijna alles origineel. Want alleen het samen zijn en samen in één gebouw slapen, eten en drinken is dan al een bijzondere ervaring. Maar, als je de 10de keer een familieweekend organiseert en van die 10 keer 9 keer dezelfde locatie in dezelfde omgeving hebt geboekt, kan de saaiheid toe gaan slaan. En voor al die “herhalers” is deze tekst met name geschreven.

Een origineel familieweekend begint met een originele locatie.

De locatie en accommodatie bepaalt misschien wel voor 50 % het succes van je familie dag of familie uitje. Boek voor dit jaar eens een heel ander type accommodatie en op een spannende locatie. Wat dacht je ervan om een echt kasteel te huren, bijvoorbeeld in Frankrijk, de Ardennen of Duitsland? Eet eens in klederdracht uit vervlogen tijden, draai muziek van Beethoven, Chopin of Bach en neem voor je familieweekend een andere naam aan. Ook al kunnen er maar 2 personen dit weekend de baron en barones zijn. Je lachspieren zullen het moeilijk hebben, het kasteel aanvaardt jullie speciale decor graag.

kasteel met mooie tuin

Boogschieten

Als je een kasteel of accommodatie op een landgoed hebt gehuurd, zoek je wellicht een spannende activiteit. Wat dacht je van boogschieten? Misschien niet voor ieder familielid weggelegd, maar het is wel een bijzondere en originele familie activiteit. Handboogschieten kan je leren bij een vereniging maar ook ter plaatse kan je dit leren van een in te huren instructeur.

Ballonvaarten

Een ballonvaart is een spannende aangelegenheid, ook als je dan in familieverband doet. Als er niet te veel personen mee gaan, is een ballonvaart een absolute aanrader. Of je nu een familieweekend Ardennen, Drenthe of Zeeland hebt geboekt, je kunt overal wel een ballonvaart boeken. Ballonvaarten zijn relatief duur maar je hebt dan ook een spannend avontuur voor de rest van je leven. Het weer moet natuurlijk wel een beetje meezitten. Lees hier meer over ballonvaren.

ballonvaart op vakantie

Paard en pony rijden

Als je locatie er geschikt voor is, is paard rijden tijdens het familieweekend ook best wel een goed idee. Niet iedereen zal mee kunnen doen maar voor degenen die sportief zijn en het kunnen, is het een geweldige activiteit. De kleintjes kunnen wellicht op een pony rijden.

Een boot of sloep huren

Je kunt zeker ook een origineel familieweekend aan het water organiseren en een familie vakantiehuis met sloep huren. Er zijn met name in Nederland veel mogelijkheden een familieweekend accommodatie met sloep te huren, voor kleine en grote groepen. Of je nu kiest voor een weekendje aan het water Loosdrechtse Plassen, Markermeer of Tjeukemeer, een uitje aan het water is altijd leuk.

roeiboot met gezin

De Efteling

Voor een origineel familieweekend Nederland, zou je kunnen overwegen iets op de Efteling te kunnen organiseren. Zeker voor de familieleden die nog nooit op de Efteling geweest zijn, is het genieten. Je kunt als familie ook op of nabij de Efteling overnachten. Een goed idee voor families met kids. Overnachten kan bijvoorbeeld op Vakantiepark Efteling Bosrijk.

Familieweekend Center Parcs

Het klinkt misschien afgezaagd, je familie weekend bij Center Parcs vieren, maar dat is het zeker niet. Center Parcs is namelijk de vakantiepark keten met de meeste indoor- en outdoor activiteiten en voor iedere leeftijdsgroep. Zo zijn er parken waar je kunt tennissen, bowlen, squashen en vissen. Er zijn Center Parcs met subtropische zwembad en indoor speelparadijs, een garantie voor heel veel plezier. Daarnaast heeft Center Parcs altijd wel een leuke activiteit gepland op het park en kun je op alle parken lekker eten. Een origineel familieweekend beleef je dus zeker bij Center Parcs.