Opa zit in een rolstoel

Wat is er mogelijk als Opa in een rolstoel zit

Als één van de familieleden, bijvoorbeeld Opa of Oma in een rolstoel zit, kan je dan toch nog een weekendje weg inclusief overnachting? Zijn er rolstoelvriendelijke accommodaties voor groepen? Op all inclusive basis? Een wie zorgt er dan voor Opa en Oma?

landal zwemparadijs banner

zwembad met tillift voor mindervaliden

Rolstoel vriendelijke accommodaties

Opa en Oma vinden het vast fijn om een paar dagen met de kinderen en kleinkinderen samen te zijn, maar zien misschien tegen de drukte en het gedoe met de rolstoel op. Want hoe gaat het slapen als je in een rolstoel zit en je misschien ook nog een aangepast bed nodig hebt en wat hulp om je aan en uit te kleden en zo. Gelukkig zijn er veel grote familie vakantiehuizen en groepsaccommodaties met aangepaste en ruime slaapkamers. En geschikt voor een familie uitje met rolstoel. Die zijn goed met een rolstoel toegankelijk. Vaak hebben dat soort familie vakantieverblijven ook nog een speciaal ingerichte badkamer en aangepast toilet.

groepen groepsaccommodaties banner

mindervaliden huisje met hond

Opa of Oma moeten wel graag mee willen

Voordat je uit gaat zoeken wat de bestemming wordt en de plek om te overnachten met rolstoel, moet je één ding zeker weten. Hebben Opa en / of Oma wel zin en energie om er met de familie een weekendje tussen uit te gaan? Zitten ze ‘avonds niet liever thuis voor de tv? Hebben ze er genoeg motivatie en energie voor? Zo ja, dan is het nuttig om Opa en / of Oma mee te nemen tijdens het familie uitje of de familiereünie. Ook hier eerst vragen, dan doen.

Heerlijke Huisjes Groepsaccommodaties banner

All Inclusive

Soms is het mogelijk zo een familie weekend met opa en oma all inclusive te boeken. Overnacht bijvoorbeeld in een all inclusive hotel. Er zijn all in hotels in Nederland en België met rolstoel. Lachen en plezier maken, is natuurlijk helemaal gratis en helemaal inclusief.

mindervaliden hotel receptie

Wie betaalt de rekening?

En tenslotte. Natuurlijk neem je Opa en Oma niet mee omdat die misschien wel de gedeelte van de kosten van het familieweekend betalen. Je neemt ze mee omdat je ze een aantal dagen wilt verwennen en er misschien wel geen kans meer komt om met de hele familie gezellig een aantal dagen samen te zijn. Het kan met zijn allen gezellig en knus zijn. Misschien wel met zijn allen rond de open haard en oude koeien uit de sloot halen? Of is die sloot inmiddels gedempt?

roompot groepen banner